tvangsanbringelse

Du har ret til advokathjælp, hvis kommunen ønsker at anbringe dit barn udenfor hjemmet uden dit samtykke.

Advokathjælpen er gratis for dig og betales af kommunen. Du bestemmer selv, hvem du ønsker som advokat.

”Anbringelse uden samtykke”, ”tvangsfjernelse” og ”tvangsanbringelse” betyder det sammen.

Advokat Anne Land kan hjælpe dig både før, under og efter en anbringelse.

Før anbringelsen handler det om, at finde ud af om alle andre muligheder, for at hjælpe dit barn og dig er udtømte. Kun hvis der ikke er andre muligheder for at hjælpe dit barn, kan myndighederne anbringe uden samtykke fra begge forældremyndighedsindehavere.

Under anbringelsen handler det om at sikre dit barns fortsatte samvær med dig. Og det handler om at holde kommunen fast på, at de skal arbejde for en hjemgivelse. Det betyder blandt andet, at du har ret til hjælp, der kan øge dit barns samvær med dig, og eventuelt gøre det muligt at bringe anbringelsen til ophør.

Under anbringelsen skal der også sikres samvær med familie og netværk; fx bedsteforældre, søskende, fætre og kusiner osv.

Børn mellem 12 og 18 år 

Børn og unge over 12 år har ret til deres egen advokat. Det gælder både når de er enige med forældrene, og når de måske ikke er enige med forældre.

Hvis du er over 12 år og ikke synes at kommune (og dine forældre) gør nok for dig, kan du ringe til advokat Anne Land. Det er gratis for dig. Og hvis der kommer en sag, er det kommunen, som betaler advokaten.

Ved at have din egen advokat sikrer du, at dine behov, dine vurderinger og dine synspunkter fremføres med styrke overfor de myndigheder, som træffer beslutninger om dig.

Tvanganbringelse
Leveret af